24. mai 2011

For girls only

Jeg har sett en del av disse kjolekortene på nett, men da som konfirmasjonskort. Jeg "har" ingen jentekonfirmanter i år, men ville prøve å lage et likevel. Så da ble det et bursdagskort til guddatteren min som hadde bursdag forrige uke. Malen lagde jeg selv, etter å ha sett bilder på nett. Et artig kort å lage, også denne gang uten masse pynt.

Se flere kjolekort hos Cattis verden.


Vigdis ♥

.

22. mai 2011

Å velge riktig husfarge...

...er ikke enkelt. Dette bildet er fra prospektet da vi kjøpte huset for halvannet år siden. Men huset trenger maling, og vi trenger en farge som gjør det mer "vårt". Taket skal byttes, så vi trenger ikke ta hensyn til at det er rødt. Jeg har forsøkt fargevelgeren på nett, men synes ikke den fungerer så veldig bra.

Fargesjef Lisbeth Larsen hos Jotun har laget noen råd for å velge riktig husfarge. Kort oppsummert anbefaler hun å ta hensyn til omgivelser, hustype og naboer.

I fjor på denne tiden var to av de fire nærmeste husene lyse, og to røde. Nå har alle fire hver sin variant av lyst, med mørkere detaljer. Huset vårt er som du ser også lyst, men vi ønsker å gå bort fra det røde. Planen jeg la i fjor, var lys grått hus (mener fargen heter morgendis), og hvite detaljer. Men litt annen fordeling på fargene enn det som er i dag. Vi har for eksempel ingen planer om å fremheve hjørnene med annen farge. Og hva med muren? Fortsatt grå?

Hva tror du? Har du noen gode tips?

(til slutt, takk for gode tips ang. sminkebordet/skrivepulten i forrige innlegg)
Vigdis ♥
.

20. mai 2011

Den lille skrivepulten

Her er bordet jeg kjøpte på loppis for et par uker siden. Det er kanskje egentlig et sminkebord uten speil? Planen er iallefall at det skal bli en slags skrivepult til prinsessa. Kanskje skulle jeg kappet av beina for å få mer riktig høyde nå, men det tror jeg at jeg vil angre på senere.

Ellers har jeg planer for hva jeg vil gjøre med det. For skal det passe inn, må det iallefall males. Hva mer jeg har planer om, vil jeg ikke si. For kanskje du har en bedre idé?


Vigdis ♥

.

18. mai 2011

Sikring av barn i bil



Mange, oss selv inkludert, er eller har vært usikre på hva som er den beste måten å sikre barn på i bil. Statens Vegvesen har lansert denne kampanjefilmen. Jeg anbefaler alle foreldre å se den.

Så kan man jo spørre seg om hvorfor bilprodusentene ikke tar hensyn til at det skal bilstoler inn bakovervendt i baksetet. For der blir det fort trangt i mange biler.

Nå har prinsessa en Akta Graco Cosmic Comfort. Den har hun hatt siden hun var ni måneder, og vi er veldig fornøyd med den.  De første ni månedene hadde hun en Akta Graco Logico S med base. Også den var vi veldig fornøyd med.

Det har vært god plass i Mazdaen til nå, men nå merker vi at det begynner å bli trangt i å sitte bakovervent i baksetet.

Hvilken bil og stol(er) har dere valgt? Og er dere fornøyd?


Vigdis ♥

.

17. mai 2011

Flagg var tingen

Så var årets nasjonaldag over. Vi unnslapp det verste regnværet. Sola har vi riktignok ikke sett noe til, men det regnet bare lett da vi gikk i tog. Toget var ingen skuffelse for prinsessa. Iallefall sa hun ikke noe om det, men satt i vogna si og var fornøyd med å ha både flagg, fløyte og vindmølle. Både før, under og etter toget var likevel flagget det som var mest stas.
Frokosten ble som nevnt i forrige innlegg servert hos mamma og pappa. Der var vi sammen med Rita, Tommy og lille sjarmistantejenta Bertine Kaspara. Nydelig mat, og en start på 17. mai som vi ikke har noe imot å gjenta.

Dette var første 17. mai der vi måtte ta hensyn til matallergi. Det løste vi med å ha med egen sjokoladekake til prinsessa. Møllerens langpannekake er uten både egg, soya og nøtter. Den er også saftig og god, så den anbefales...


Vigdis ♥

.

Hurra for 17. mai!

Gratulerer med dagen, alle sammen!

Håper den blir fantastisk. Her er det meldt regn etter dager med sommervær. Krysser fingrene i det lengste for det motsatte...

Planen vår er 17. mai-frokost med familien, tog, og is, pølser, brus og kaker i flerbrukshallen. Også håper vi at prinsessa som har togdilla ikke blir skuffet over 17. mai-toget...

Vigdis ♥

.

16. mai 2011

Vår!

Vinteren er over! Vi har hatt mer eller mindre sommer på hytta i helga. Deilig.
Snøen ligger enda langt ned i fjellene, men temperaturen har vært fin. Og på hytta er det allerede ganske så grønt. Det har ikke kommet så langt hjemme, men jeg ser iallefall at det nærmer seg her også...
Og prinsessa har kost seg. Med både å kaste steiner i havet, og i den flotte sandkassa besteforeldrene hadde klar da hun kom dit forrige helg...

Ønsker deg en fin 17. mai-uke!
Vigdis ♥

.

11. mai 2011

En lykke i verden

Du kan bli lykkelig av så mangt.
 Som å bli mamma.
Denne har jeg sydd til en venninne som ble mamma før jul.

Det er selvfølgelig gullungen hennes det er bilde av.


Vigdis ♥

.

9. mai 2011

Skulle ikke sommeren komme?

Det har vært fint vær i helga. Det har egentlig vært ganske så fint i flere dager nå. Fint nok til at de siste bildene fra Henningsvær-turen har blitt liggende.
Men i dag regner det. Og da passer dette bildet fint. For sånn har kontorvinduet mitt vært i dag. Bare ikke med den utsikten. Når jeg ser ut ser jeg nemlig rett inn på et treningsstudio. Ikke den beste utsikten akkurat... Med mindre du liker å se folk som pumper jern. Og det kan jeg egentlig styre meg for. Jeg sparer dere for det synet.

Hvilken utsikt har du på jobb?

Vigdis ♥

.

8. mai 2011

Loppislykke

Mange er lykkelige over at loppis-sesongen er i gang. Det er mer enn jeg kan skryte på meg. For her i utkanten er det ikke noe som heter loppis-sesong. Det er ikke sånn at jeg til frokosten lørdags morgen leser avisen og legger en slagplan for hvilke loppemarkeder vi skal besøke i løpet av helga. Her i nærheten er det i beste fall to-tre i løpet av sommeren, hvis jeg ser bort fra småloppis på kjøpesentere og lignende.

Men i går var jeg og prinsessa på loppis. Til min store skuffelse så jeg en nydelig stort skap med en gang vi kom inn døra. Det var høyt og ganske smalt, med to dører. Dørene hadde glassvinduer, og stoff på innsiden. Dessverre var det solgt. For 150 kroner! Jeg hadde jo ikke tilhenger med, men kunne alltids klart å hente det senere på dagen om jeg hadde vært den heldige.

Med mye folk i et alt for lite lokale, bar jeg prinsessa. Og valgte derfor å bare ta en runde og se kjapt over tingene. Det var som vanlig veldig mye som ikke var av interesse. Under et bord fant jeg likevel det jeg hadde håpet på å finne. En turkis Luxo-lampe. Modellen var L-2, og den manglet feste. Så det håper jeg at jeg får tak i. Den var gammel og akkurat passe slitt. På utsiden fant vi et lite 50-talls sminkebord i teak. Det skal males og pyntes litt på, for så å bli skrivepult til prinsessa.

Jeg har ikke bilder av gårdagens kjøp enda, så du får ta til takke med senga vi fant på loppis i Sverige i fjor. Den er i bruk nesten daglig, og mye finere enn dukkesenger jeg har sett på i butikkene...

Vigdis ♥

.

5. mai 2011

Konfirmasjonskort til gutt

Inspirert av et kort en venninne lagde i fjor, har jeg laget denne lommeboken til en gutt som konfirmeres til helga. Helt ulikt andre kort jeg har laget, og artig å "pynte" med annet enn blomster, stempler og bånd.
 Når han bretter ut det som ser ut som en myntlomme, står teksten inni. På venstresiden er en lomme til en seddel.
Konfirmantarket er fra Papirdesign.

Vigdis ♥

.

2. mai 2011

"Alle båtan" og mye fisk

Når prinsessa skal se film, hender det at hun vil se på "alle båtan" (Elias). Det sier hun også om hun ser mange (eller to for den del) båter på havet.
Det var dårlig med shopping der, men båter var det nok av. Det var hele tiden en båt på tur inn eller ut av havna. Så jeg vet nok om ei som hadde hatt npk å se på om hun var med...
Og jeg har aldri spist så mye fisk på et døgn før. Men det var veldig godt!

Vigdis ♥

.

1. mai 2011

Vindusshopping i Henningsvær

Shoppingen i Henningsvær var ikke mye å skrive hjem om.
Av den enkle grunn at den var fraværende. Det vil si, butikkene vi hadde sjekket på forhånd at skulle være åpne denne ettermiddagen, de var stengt.
I de fleste dører hang skilt med teksten "Sorry, we're closed". Denne norske varianten tilhører klatrecafeen og -butikken. De holdt åpent på ettermiddagen, men vi var ikke ute etter klatreklær eller -utstyr. Dørene på bildene over tilhører samme sted.
Men lunsjen fikk vi servert i Damperiet, vegg i vegg med hotellet. Her var det også ei krambu, med mye fint! Da vi var der trodde vi at vi skulle innom masse butikker senere, så vi holdt vel litt igjen... Kunne iallefall kjøpt mange fine gaver her.

Håper du har hatt ei fin helg. Her har været vært strålende i dag, og jeg har startet på å gjøre hagen klar til sommeren...

Vigdis ♥

.