30. november 2009

Pakke i posten


For ikke lenge siden var jeg den heldige vinneren av Mammas hus sin trekning. Premien var valgfritt smykke, eller armband og øredobber. Som hun selv har laget. I tillegg var hun snill og sendte en adventsgave! Spennende spennende...


Jeg mener å huske at jeg valgte et smykke, men fikk både det og øredobber. Se så nydelig, Vibeke er kjempeflink (og supersnill)! Gleder meg til å ta settet i bruk, det passer perfekt til julekjolen jeg kjøpte tidligere i høst. Kanskje jeg må ha sølvskoene til?


Som om ikke smykke og øredobber var nok, fikk jeg dette fine lyset i adventsgave :)
Ettersom jeg er midt i flyttingen har jeg ikke rukket å tenke på slikt enda. Har ikke sett et slikt før, men synes det var så fint! Så i dag har vi tent lys...


Det er så mange snille og koselige folk her i bloggeverden, tusen takk for alle kommentarene jeg får. Og hurra for at jeg har vært heldig å vinne fine gaver i noen av de mange trekningene jeg har vært med på... Jeg ser også at det kommer til nye følgere, selv om det har vært dårlig med oppdateringer her i det siste. Velkommen til dere nye, jeg lover å komme sterkere tilbake snart :)



Jeg har også fått denne koselige awarden fra Linda med bloggen Mitt lykkelige hjem. Tusen takk! Hun har en kjempekoselig blogg som jeg leser ofte. Det er artig å følge bloggejenter som bor her i nærheten også :)

Jeg skal sende awarden videre, må bare tenke litt på til hvem først. Nå har jeg vært så opptatt med flyttingen i det siste at jeg har fått lest alt for lite i andre sine blogger. Gleder meg til å kunne slappe av med pcen på fanget i vårt nye hus. Forhåpentligvis bor vi der innen en uke.

post signature

28. november 2009

Litt julestemning var det


Ettersom julemarkedet ikke hadde startet da vi var i Tallinn, var heller ikke julebelysningen i gamlebyen slått på. Den ble montert opp mens vi var der, og jeg skulle gjerne sett byen med alle lysene tent og litt nysnø i gatene og på takene.

Litt pynt var det likevel. Jeg synes det var så søtt med epler i vinduene...

I dag skal vi ta en liten pause fra flyttingen for å få med oss tenning av julegrana i sentrum. Prinsessa er superinteressert i lys, så det kan bli spennende og koselig. Gleder meg!

Ønsker alle en super helg og fin første søndag i advent i morgen.

post signature

26. november 2009

Et lite livstegn...


Jeg har ikke gitt opp bloggingen. Og jeg har ikke vært i Tallinn helt til nå. Saken er den at vi må være ute av huset vi leier til 1. desember, og den datoen har aldri nærmet seg så fort som i år. Så etter at vi kom hjem fra Tallinn mandags kveld, har jeg brukt all tid på å flytte. Det gjør jeg enda, men trengte å tenke på noe annet litt før jeg tar kveld.

Turen til Tallinn var kjempefin. En nydelig by, selv om vi stort sett holdt oss til gamlebyen. Julemarked ble det ikke på oss denne gang. En liten fy-fy til alle blader og nettsider som skriver at det er julemarked i Tallinn 20.11.-25.12. Det stemmer ikke. Det starter nemlig 29. november. Nesten en hel uke etter at vi reiste hjem. Menmen. Det positive var at byen ikke var fylt med gale mennesker på jakt etter lin, julepynt og gaver. Med andre ord var det ikke trangt på de smale fortauene, vi var alene på de fleste butikkene, og prinsessa hadde også en kjempefin tur. Jeg tror det hadde blitt mer stress med masse folk. Vi fikk handlet litt, blant annet linduker og strikkeklær. Noe av det kommer det sikkert bilder av her etter hvert.

Huset er ikke ferdig oppusset. Nå er det egentlig kjøkkenet som forsinker, pga skjeve vegger og sånt. Men det ordner seg. Jeg vet bare ikke sikkert når vi kan flytte helt inn. Da er det fint å ha en mamma og pappa i nærheten, som gjør det mulig å bo i mellomtiden også....

post signature

18. november 2009

Julemarked i Tallinn


I morgen drar jeg til Tallinn, og håper på å få med meg julemarkedet der. Noen mener det starter 29. november, og noen mener det starter søndagen før første søndag i advent. Så jeg krysser fingrene. Bildet over har jeg lånt fra Orkla Reiser.



Denne mappa sydde mamma til meg da vi skulle til Kapp Verde for to år siden. Nå har prinsessa sitt pass også fått plass i den.

God helg, alle sammen! Jeg skal iallefall kose meg.

post signature

16. november 2009

Julegaveshopping på nett


Er du blant dem som lurer på hvor du skal finne julegaver til familie og venner? Kanskje du ikke liker lang kø og stress og mas? Utvalget på nett er bredt, og en av mine favorittnettbutikker er Sweet Memories. Jeg har bestilt flere gaver der, også noen til jul.

Pukka har mye god te, og ettersom jeg ikke har funnet den i noen butikker i nærheten, har jeg bestilt det også fra Sweet Memories. I forrige pakke var en av de to tepakkene jeg bestilte blitt forvekslet med en annen. Da jeg gjorde butikken oppmerksom på det, i nitiden en kveld, tok det bare et kvarter før jeg fikk svar på mail. Og nå har jeg fått riktig te i posten. I tillegg til at jeg fikk beholde den som var sendt feil. Det kaller jeg god service!

På pakkesedlene er det gjerne tapet fast en tepose, og i pakken har jeg brukt å få med en liten gave. Dette er ikke ting man forventer, for hvor ofte får man mer enn det man betaler for? På toppen av det hele fikk jeg disse søte muffinsformene sammen med teen jeg fikk ettersendt. Nydelige, og passer godt ettersom jeg ikke har feiret bursdagen min enda, og med tanke på at vi snart har ettårsbursdag i huset  : D

Det var dagens tips fra meg. Det er selvfølgelig maaange fine nettbutikker, men ville trekke fram denne (som også har egen blogg).

post signature

15. november 2009

Skjulte skatter


Alle ser nok ikke på dette som skatter, men det er artig å finne gammel tapet og gammelt gulv når man pusser opp... Dette er fra kjøkkenet vårt. I løpet av kort tid er det dekket til igjen.

Det minner om da jeg i forbindelse med et møte i Drammen for noen år siden fikk servert middag i barokkstuen i ærverdige Cappelengården i Drammen. Dette rommet har landets eldste bevarte trykte tapet. Den ble funnet ved en tilfeldighet da huset ble renovert.

post signature

13. november 2009

Lykkedagen


Fredag den 13., ulykkesdagen for de fleste. Men ikke for meg. Før, da det var vinlotteri på jobb, vant jeg noen ganger. Som oftest da fredagene falt på den 13.



Jeg vet jeg har hatt flaks denne dagen flere ganger, men kommer ikke på noen flere eksempler nå. I dag skulle jeg kjøpe flaxlodd, men dagen forsvant til maling og andre flytteting. Derfor trodde jeg muligheten til å vinne var gått fra meg.

Men neida! Hva er vel bedre enn å komme hjem etter en lang dag, finne koselige kommentarer i bloggen, og på toppen av det hele få beskjed om at jeg har vunnet en premie? Det passet meg kjempebra, og nå håper jeg på nytt armbånd og øredobber til jul. Mammas hus har feiret 30.000 besøkende, og jeg var den heldige vinneren :)

Bildene tok jeg fra spisestuen i huset vi leier i dag tidlig. Ni minusgrader ute. Huttetu!
Ønsker alle en god helg!

post signature

12. november 2009

Varm lue og fremskritt i huset


Se så fin lue mamma har strikket til prinsessa! Tipper den blir god å ha på når vi er i Tallinn om en uke...


I går ringte noen fra IKEA og fortalte at kjøkkenet vårt leveres onsdag. Hurraaaa!!! Med andre ord haster det å få revet ut gammel innredning og å gjøre kjøkkenet klart til å sette inn den nye. Det blir nok en god del jobb, men nå begynner jeg å se en ende på all malingen. Har også innsett at vi ikke rekker å male alt vi vil male, ettersom tida ikke strekker til. Vi skal jo være ferdig inn- og utflyttet til første desember. Og det er ikke lenge til!

Så gangen oppe får vente til senere. Lekerommet og to av gangene nede er ferdigmalt, og i morgen er yttergangen også ferdig. I stua gjenstår sannsynligvis bare et strøk i taket og to på vinduskarmene. Pluss tapeten, men den får vi forhåpentligvis på plass om to uker. Kjøkkeninnredninga som vi bare skulle hive ut, har noen andre sett nytten i, og det er kjempebra!

post signature

10. november 2009

Går hun snart?


Vi avrundet forrige uke med en bytur. Og ettersom prinsessa er så flink og snill hos bestemor på dagene mens jeg maler i huset, kjøpte jeg en slik til henne. Det var for lenge å vente til bursdagen ettersom hun allerede går langs møblene, og trenger nye leker å utforske.

Det var ikke en dag for tidlig. Allerede fredag kveld tok hun sine første skritt bak den, og siden har den vært mye i bruk. Hun går med den, sitter oppi den, står oppi den både med og uten fart, skyver den foran seg mens hun kryper. Det er helt utrolig å se hvor god kontroll hun har på kroppen, og hvor stødig hun er. Kanskje denne hjelper henne til å lære seg å gå til hun skal begynne i barnehagen? Jeg håper iallefall at de første skrittene kommer hjemme...

Bilde lånt fra thefind.com

post signature

9. november 2009

Hånd i hanske


Noe av det kjedeligste med å male er maskeringen. Og enda verre enn å maskere er å ta av maskeringen. Spesielt hvis den sitter godt. Da kan det bli myyyye pirk. Og ettersom det er best å ta av maskeringen når malingen er våt, blir det ekstra mye kliss. Å kaste tapen i en pose etterhvert fungerer dårlig, ettersom tape har en tendens til å ikke legge seg pent nederst i posen. Så i dag ble det til at jeg prøvde noe nytt. Med en engangshanske på den ene handavar det ikke noe problem. All tapen satt seg fast der etterhvert, så var det bare å ta ut handa etterpå. Vips, ingen malingssøl (på den handa)!

I løpet av helga har vi fått malt ferdig flere av veggene i gangen. Det gjenstår bare et strøk på noen, så er det bare skapene som gjenstår før to av gangene er ferdig malt. Hurraaa :)

Til de av dere som lurte på om symaskinen kan brodere: Nei det kan den ikke, om dere tenker Janome ala Hvit stil. Men den har mange dekorsømmer og andre finesser som jeg har null erfaring med. Det blir artig å teste den ut :)

post signature

6. november 2009

En symaskin!


Se hva heldige meg fikk i bursdagsgave fra min kjære og prinsessa, mamma og pappa! Jeg hadde aldri vente meg noe sånt... Det er en Janome DC 4030, og jeg gleder meg veldig til å ta den i bruk når vi er på plass i huset. Kanskje første prosjekt får bli en julestrømpe til meg selv?

Tusen tusen takk!

Bildet er lånt fra janome.no
post signature

5. november 2009

30, men ingen krise


I dag har jeg bursdag. 30 år. Det er ingen krise. Det er ikke sånn at jeg har gruet meg til det, jeg kommer ikke til å fylle 29 for andre, tredje og fjerde gang. Faktisk har jeg tenkt veldig lite på bursdagen min i år. Det er nok på grunn av at jeg er midt i oppussingen, og bare tenker på å komme i hus til 1. desember. Så får feiringen komme etterpå.

Veska og vottene har jeg fått i bursdagsgave fra søskenbarnet mitt og kjæresten hennes. De har bodd i Tallinn i noen måneder, og gaven er kjøpt der. Synes den er kjempefin, og ble veldig glad for den :)

Prinsessa fikk også Tallinngave, stas!


post signature

4. november 2009

Ikke alltid som man tror


Det er ikke alltid ting er som man tror ved første øyekast. Veggene på dette rommet trodde jeg var lysegule. Helt til jeg begynte med å male dem hvite i går... Jeg tror mørk gul er nærmere sannheten! Rommet har jeg en stund nå kalt jenterommet, fordi det skal være et kombinert leke- og hobbyrom. Men i frykt for å ekskludere den mannlige delen av vår lille familie, omdøper jeg det nå til lekerommet.

Innleggene her blir litt ensformige, men det kommer av at jeg for tiden ikke gjør annet enn å pusse opp...

Tusen takk for alle tips og tilbakemeldinger jeg har fått på de siste innleggene!
post signature

3. november 2009

Glatt trapp


Her er inngangspartiet til huset vårt. Vi har som sagt ikke flyttet inn enda, men jeg merker allerede at når det er frost ute, blir trappa veldig glatt. Rett og slett skummel. Og det vil jeg ikke ha noe av, verken når prinsessa bæres inn og ut, eller når andre kommer eller går. Er det noen som har gode forslag/erfaringer?

I går kom mitt supersnille søskenbarn Kristin og malte taket i stua. Det var forholdsvis fort gjort - når hun gjorde det. Og jeg fikk avveksling fra malingen med å heller bruke av formiddagen til sparkling... Så nå er vi et lite skritt nærmere innflyttingsklart hus. Tuuusen takk, Kristin!

post signature

2. november 2009

Lys i huset og litt nøff


De forrige eierne lot denne lampa henge igjen i stua. Jeg testet den i helga, og den ga veldig koselig lys. Den får nok henge der, så får vi se om messingen en gang får ny farge.

Usj, blir mange dårlige bilder for tiden, men det er som regel bare telefonen jeg har til å ta bilder med. Og det beste kameraet er det du har med deg, ikke sant?

I morgen er det vaksine på programmet for min del. Planen er at hele familien skal få den, men det er bare jeg som er i risikogruppa. Vi skal jo til Tallinn snart, og da er det vel greit å være vaksinert? Det hadde jo strengt tatt vært mest praktisk om prinsessa kunne få den samtidig som meg. Samtidig kommer det hele tiden frem ting i media som gjør meg usikker. Og jeg vet at det er mange i samme båt som meg. Skal? Skal ikke?

post signature

1. november 2009

Så flink!


Denne uka har prinsessa tilbragt mye tid hos bestemor, mens jeg har jobbet i huset. Hun har brukt tiden godt, og er blitt veldig flink til å reise seg. Det er ikke mye hun trenger å støtte seg til for å komme seg opp, i går kveld viste hun meg at hun nå kan reise seg både ved stolen sin og ved kjøkkenbordet. Når jeg ser hvor mye hun har lært bare på disse dagene (hun begynte å klappe her om dagen også), lurer jeg på hvordan det blir når hun begynner i barnehagen... Jeg både gleder og gruer meg.

Men at det er kjekt å ha mamman min i nærheten er det ingen tvil om. Tusen takk for at du passer henne, så jeg får pusset opp!

post signature